CONTACT


mikko@mikkokarmila.com

Karmila lyhyesti...

MIKKO KARMILA on kiistatta Suomen tunnetuin ja ansioitunein miksaaja. Äänittämisen ja äänentoiston alalla monipuolisesti työskentelevä mies taitaa myös äänittämisen ja tuottamisen salat. Mikko Karmila on yksi kansainvälisesti arvostetuimmista äänitysalan ammattilaisista, joka on työskennelllyt lukuisien bändien ja artistien kanssa ympäri maailmaa.

Vuosikymmenten vankka työkokemus sekä musiikin syvä ymmärtäminen ovat Mikko Karmilan välineet menestykseen.

Miten kaikki alkoi?

Kaksivuotiaana Mikko kuuli Beatlesin Yellow Submarine -biisin ja hullaantui siihen. Hieman myöhemmin, vuonna 1966, Mikko sai äidiltään lahjaksi Beatlesin Revolver-albumin, jota hän kuunteli seuraavat kymmenen vuotta intensiivisesti. Beatlesin innoittamana Mikko kiinnostui kitaransoitosta ja oman musiikin teosta vuonna 1975. Hän teki myös ensimmäisen oman äänityksensä tuona samaisena vuonna. Neljä vuotta myöhemmin Mikko perusti oman bändin ja alkoi heti aktiivisesti äänittää bändin tuotoksia. 

Vuonna 1982 Mikon Etuala-bändin biisi julkaistiin legendaarisella Pultti-EP:llä ja tämän jälkeen Mikolta alettiinkin kasvavassa määrin kysellä demoäänityksiä. Vuonna -83 Karmila äänitti jo aktiivisesti bändien demoja ja toimi myös keikkamiksaajana mm. Stone ja Bad Sign -bändeille. Työt lisääntyivät kulovalkean tavoin nimen kiiriessä ja loppu onkin Suomen äänitetuotannon ja rockmusiikin historiaa.

Myöhemmin uransa varrella Karmilalla on ollut lukuisia bändejä ja soittamista Mikko on jatkanut aina nykyhetkeen saakka. 

Mikon suosikkialbumit

-Henkilökohtaisesti vaikuttavimmat levyt ovat olleet esimerkiksi Beatlesien Revolver, Doctor Feelgoodin ensimmäinen levy, Pink Floydin Wish You Were Here, Gang of Fourin Songs of The Free, Calactic Cowboysin esikoislevy, Frank Zappan Sheik Yerbouti, Sex Pistolsin Never Mind The Bollocks, Metallican Metallica sekä Mötley Cruen Mötley Crue. Sen on helvetin hyvä tsekkauslevy studiossa, ihan oikeasti. Bob Dylanin Desire-levy on myös äänityspuolella aivan ykkösluokkaa.

(Mikko Karmilan siteeraus poimittu Juha Juntusen jutusta; Soundi 29.9.2000)